Pirunkorven Ansa

KTK II

KutsumanimiAnsa VH-numeroVH00-000-0000
Rotu & säkäSuomenpienhevonen & 143cm KoulutustasoHelppo A
Syntymäaika15.10.2013 (4-vuotias 15.12.2013)   
SukupuoliTamma KasvattajaCannabia / Pirunkorpi
VäriTummaruunikko OmistajaVRL-00397 / Aavan Suomenhevoset
JälkeläisetSaavutukset
Ansa ei ole saatavilla jalostukseen Saavutus myönnetty 15.01.2014
16 + 18 + 18 + 18 = 70p KTK III
- Hyvät tyypit, pitkä runko, pitkä kaula, melko hyväasentoiset jalat
img img
© PS // Sivuilla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen, sillä kyseessä on virtuaalihevonen.

Luonnekuvaus

Pikkutamma Ansa on herttainen otus jolta löytyy "sopivasti" pilkettä silmäkulmasta. Ansa nimittäin keksii pieniä jekkuja hoitajansa päänmenoksi aina tilaisuuden tullen. Harjakassin sisältö on mahtia kaataa lattialle, karsinasta se osaa luikahtaa karkuun melko vikkelään ja taluttaessa se huomaa milloin taluttaja on omissa maailmoissaan ja ryntää suuntaan x aivan yllättäen. Ja irtipäästessään Ansaa ei ihan heti kiinni saakkaan, hippaleikki on sen mielestä meinaan parasta viihdettä. Muuten Ansa on kiltti, se ei pure eikä potki koskaan ja käsittelijän ollessa hereillä ei Ansa edes yritä temppuilla. Mutta kukapa sitä olisi aina täydellisen skarppina, ainakaan aamutuimaan. Ansa on ihmisrakas ja tulee kenen kanssa tahansa juttuun. Se että se ei aina anna kiinni tarhasta ensimmäiseen puoleen tuntiin ei todellakaan tarkoita sitä että tamma ei haluaisi ihmisten kanssa olla. Kun ihminen luovuttaa juoksee Ansa hysteerisenä perään "hei sinä unohdit minut". Harmi vaan tätä ei muista ikinä kenellekkään kertoa ja uusien tallityöntekijöiden sympatiat eivät ole aina Ansa puolella kun sen kanssa ensimmäistä kertaa ovat tekemisissä.

Ansa on energinen pikkuratsu josta löytyy poweria parin ison hevosen verran. Ansasta täysillä on etenkin alkuun ainoa oikea tyyli liikkua eteenpäin. Tamma usein juoksutetaankin ennen selkään nousua ja aina se jaksaa pukitella ja vinkua kuin mikäkin ikinuori. Tamma on kuitenkin herkkä (etenkin eteenajaville avuille) ja kuuliainen ratsu, joka tosiaan haluaa miellyttää ratsastajaansa. Pukkeja satelee kyllä tyytyväiseen tahtiin jos neitiä alkaa ärsyttämään joten ihan helpoimmasta päästä tamma ratsuna ei ole. Myös ratsain tamma omaa sitä pilkettä silmäkulmassa, jos ratsastajan huomio herppaantuu on Ansasta ihan parasta kirmata äkkikäännöksen jälkeen täysillä eteenpäin. Noin kerran viikkoon joku tamman liikuttajista maastoutuu, kakkukestejä siis on luvassa. Ansa on maastovarma, mutta hieman turhan energinen joka hitusen sitten rajoittaa maastoreittien valinnoissa. Se toimii ryhmässä ja yksin, kunhan saa kulkea ensimmäisenä.

Matkustajana tamma on rauhallinen, eikä Ansa lastatessakaan tuota ongelmia. Ansa on hieman levottomampi jos joutuu kulkemaan itsekseen, mutta ei se paikkoja silloinkaan hajottomaan ryhdy. Kisapaikoilla Ansa on hieman hermostunut ja niinsanotusti pyörivää sorttia. Tamma kannattaa juoksuttaa tai jopa ratsastaa kotona jos vain suinkin aikataulu antaa myöden. Näin takaa tasaisemman ja ei niin hermostuneen suorituksen.

img

Sukutaulu

i. Riiviöiden Menninkäinen
m, 157cm
ii. Moon Lurjuspoika
Ch - YLA2 - SLA I - Jälkeläisluokka C
iii. Karmiinin Kukkuluuruu
iie. Violan Amariina
KRJ II - YLA2
ie. Riiviöiden Minttu
VIR MVA Ch - KTK II
iei. Siljan Nipsu
iee. Riiviöiden Vauhtimimmi
VIR MVA Ch - KTK II
e. Fiktion Ameelia
rn, 144cm
KTK III
ei. Haavelaakson Ryökäle
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - SLA II
eii. Fiktion Riemu
VIR MVA Ch - KTK I - KRJ I - YLA 2 - SLA I
eie. Ellenin Larissa
VIR MVA Ch - KTK III - YLA2 - SLA II
ee. Akileija TK
SV I
eei. Fiktion Kuuno
KTK III - KRJ II
eee. Amarin Ainokki

Sukuselvitys tulossa

img

Kilpailu- ja näyttelytulokset

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset

Valmennukset

Pyrimme käymään Ansan kanssa mahdollisimman usein valmennuksissa!

Tämä on virtuaalitalli  |  Ulkoasu © Milja 2011  |  Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kehykset © Lady-Himiko