Tervetuloa Aavaan!

img

Kun Aavan Suomenhevoset, tuttujen kesken vain Aava heräsi ensimmäisen kerran eloon elettiin vuotta 2006. Toiminta pyöri mallikkaasti parisen vuotta mutta tämän jälkeen Aavaa järisytti lama, tilat pääsivät rapistumaan, hevoset vanhentuivat ja talli joutui unholaan. Uudet tuulet alkoivat puhaltaa taas keväällä 2010, talli meinattiin antaa pois jo useaan otteeseen mutta jostain saatiin uusi into, kovempi mitä se on koskaan ollut ja Aava pääsi heräilemään eloon, hiljalleen mutta sitäkin varmemmin.

Aavan Suomenhevoset on pitkänlinjan suomenhevoskasvattaja ja suurimman osan hevosen painotuslaji on kouluratsastuksessa, jotkut saattavat harvakseltaan eksyä este- ja valjakkoajokilpailuihin mutta silti voi sanoa Aavan olevan koulutalli. Tämä onkin Aavan uudistumisen jälkeen muuttunut asia sillä niinsanotussa vanhassa Aavassa oli kouluhevosista estehevosten kautta valjakkohevosiin jokaista aika tasapuolisesti. Näin ollen nyt kun panostamme vain perussuomalaisiin koulutähtiin kykenemme paremmin jalostamaan juuri sen tyyppisiä hevosia kun haluamme. Pyrimme haalimaan kasaan mahdollisimman paljon vanhoja ja pitkiä suomenhevossukuja joten uusien lyhempien sukujen näkeminen Aavan omassa katraassa kuin myös kasvateissa on harvinaisempaa.

Tiloja rempattiin kiireellä, Aavassahan oli ennen pitkää lamakautta juuri valmistuneet hulppeat tilat jotka myöskin edesauttavat siitostoimintaa. Näissä tiloissa on siis hyvä jatkaa, tilaa oli ehkä ainakin alkuun turhan paljon mutta emme ottaneet siitä stressiä, onhan sitä aina hyvä olla tyhjiä karsinoita varalla jos jotain ihmeitä sattuu! Aavan toiminta pyörii pääsääntöisesti kasvatuksessa ja omien hevosten kilpailuttamisessa, pyrimme kantamaan kortemme kekoon mahdollisimman monipuolisesti eri suomenhevostoimintaan ja saada Aava samaan loisteeseen mitä se oli muinoisina, hyvinä aikoina.

Tervetuloa viihtymään - Jessika (VRL-00397)

img

Päivitetty viimeksi: 06.01.2014

Minulla on suuri kyky unohtaa tämä etusivun teksi, joten älkää katsoko tallin aktiivisuutta tästä. Aktiivisuus näkyy parhaiten hevosten omilta sivuiltaan. Talli siis toisinsanoen ei ole seissyt heinäkuun lopusta laakereillaan, vaikkakin viimevuosi olikin melkoisen rauhallinen Aavassa.

Katsaus viimevuoden kasvattilistaan tosissaan kertoo sen, että melko hiljainen vuosi on takana. Kasvatin lähinnä hevosia omaan käyttöön, muutama lähti muille maille, mutta nekin pääsääntöisesti tilausvarsoja. Kasvatustyö kuitenkin sai palkinnon vuoden päätteeksi kun Aava valittiin kolmatta vuotta peräkkäin VSR:n Vuoden kasvattajaksi! Hymy ei hyydy tältä kasvattajalta vieläkään, siitä saa taas kummasti potkua tulevaan vuoteen!
Hevoset ovat kilpailleet ahkerasti ja rehellisesti voin sanoa, että kisarintamalla on hiljaista juurikin sen vuoksi, että talli on pullollaan hevosia jotka ovat kisauransa suorittanut kunnialla loppuun. Laatuarvosteluissa ollaan käyty kiitettävällä menestyksellä ja kantakirjattavia hevosia ei ole tallilla enää nimeksikään. Noh, eiköhän me jotain keksitä - uusi varsarypäs on suunnitteilla. Kunhan vain pääsisi kuuluisasti tuumasta toimeen.

Tämä on virtuaalitalli  |  Ulkoasu © Milja 2011  |  Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kehykset © Lady-Himiko